Loopbaancoaching

Masters in Payroll & HR > Personeel > Loopbaancoaching
loopbaancoaching-mkb-ondernemers

Wat is loopbaancoaching?

Bij loopbaancoaching word je op een professionele manier ondersteund in de ontwikkeling van jezelf in je loopbaan.

Vaak komt een loopbaancoach in beeld als je vastloopt in je baan, je er niet meer op je plaats voelt of iets anders wilt. Maar steeds meer wordt loopbaancoaching ingezet bij het kiezen van een volgende stap in je loopbaan.

Tijdens een coachingstraject helpt de coach jou om zo’n vraag of probleem te vertalen naar een leerdoel.

Hoe werkt het?

De begeleiding vindt plaats op basis van individuele gesprekken tussen de betrokkene en de loopbaancoach. Het coachingstraject is erop gericht (nieuwe) inzichten te verkrijgen in onder andere:

  • Drijfveren, verlangens, vaardigheden en/of talenten (wie ben ik?)
  • Wat motiveert en energie geeft, maar ook wat demotiveert (wat wil ik?)
  • Sterke en zwakke kanten (wat kan ik?)
  • Functionele en disfunctionele werkhouding (wat doe ik?)

 

Plan van aanpak

Vanuit deze inzichten wordt een plan gemaakt om het leerdoel te bereiken. Daarbij vertelt de coach je in de regel niet wat of hoe je iets moet doen. De loopbaancoach ondersteunt je, maar neemt niet de leiding. Want de enige die weet wat goed voor jou is, ben je uiteindelijk zelf.

Voor ondernemers

Medewerkers zijn in de meeste branches het belangrijkste kapitaal van een organisatie. Het is daarom van het allergrootste belang dat jij als ondernemer het beste uit jouw medewerkers haalt. Dat jouw medewerkers lekker in hun vel zitten, dat ze vertrouwen en de juiste mate van verantwoordelijkheid krijgen.

Hoe zorg je voor tevreden medewerkers?

Ieder ondernemer maakt mee dat een medewerker zich na verloop van tijd minder prettig in zijn of haar functie voelt. De medewerker wil groeien, zich andere kwaliteiten eigen maken en meer of andere verantwoordelijkheden krijgen.

Doe je daar als ondernemer of manager niets mee, dan is het risico groot dat jouw medewerker elders zoekt naar die stap die hij of zij wil zetten.

Een nieuwe medewerker werven en opleiden kost je al gauw enkele maanden salaris. Het is slimmer om een deel van die kosten te gebruiken om jouw medewerker te laten groeien.

Meer informatie en tarieven

Wil je meer informatie over loopbaancoaching? Stuur ons gerust je vraag of verzoek. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Neem direct contact op

Onze loopbaancoaches

De volgende Masters bieden loopbaancoaching aan:

Meer weten?

Heb je een vraag of wil je meer informatie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem direct contact op