Arbeidsmediation

Masters in Payroll & HR > Personeel > Arbeidsmediation
arbeidsmediation-bij-arbeidsconflict

Heb je een arbeidsconflict met een zakenrelatie, jouw werknemer of werkgever? Of heb je frequent wrijving met een collega of een andere afdeling? Een verstoorde arbeidsrelatie kan veel impact hebben, weten wij uit ervaring. Je wilt nu een oplossing voor deze vervelende situatie. Maar, hoe pak je dat aan?

Kies voor een specialist in arbeidsmediation

Onze MfN-gecertificeerde mediators zijn gespecialiseerd in het oplossen van zakelijke conflicten. De mediator zorgt ervoor dat je kunt vertellen waar je mee zit. Dat je weer naar elkaar luistert en samen tot een oplossing komt. Het is namelijk écht mogelijk. Jaarlijks zien wij hoe tientallen conflicten naar tevredenheid worden opgelost.

Zo'n 8% van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door een arbeidsconflict, blijkt uit onderzoek.

Hoe helpt de arbeidsmediator naar een oplossing

Ten eerste helpt de bemiddelaar de communicatie weer op gang te brengen. Vervolgens reikt hij je andere invalshoeken aan bij het zoeken naar een oplossing. Tijdens de gesprekken krijgen alle partijen het woord. De mediator gaat ook afwisselend met beide partijen om tafel. Het uiteindelijke doel is om tot een oplossing te komen die voor alle partijen aanvaardbaar is.

Wat is het verschil tussen mediation en een advocaat?

Mediation wordt regelmatig verward met juridische bijstand. Maar een advocaat gaat heel anders te werk. Een advocaat klimt meestal in de pen om middels een potige brief de rechten van zijn cliënt veilig te stellen. Dat drijft partijen juist verder uit elkaar. Een mediator zoekt uit waar de spanning zit en probeert het conflict zo klein mogelijk te maken en te houden.

Wat is het voordeel van mediation?

Een gemiddeld bemiddelingstraject bestaat uit drie of vier bijeenkomsten gedurende een aantal weken. Dat maakt mediation een snelle en (relatief) goedkope procedure in vergelijking met arbitrage of rechtspraak. De gang naar de rechtbank duurt namelijk vaak maanden.

Wat kost arbeidsmediation?

Mediation wordt bijna altijd op nacalculatiebasis afgerekend. Dat komt omdat het vooraf niet is in te schatten hoe het proces verloopt. Als leidraad kun je de cijfers van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) aanhouden:

  • 25% van alle conflictbemiddelingen wordt binnen vijf uur gesprekstijd afgerond
  • 35% heeft tussen de vijf en tien uur gesprekstijd nodig

 

Subsidie

De overheid vergoedt soms een deel van de kosten. Dit hangt af van jouw inkomen, die van je partner en het vermogen dat je bezit. In ieder geval betaal je altijd een eigen bijdrage van minimaal € 53. Je kunt de subsidie niet zelf aanvragen. Dat doet de mediator voor je bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Heb je een rechtsbijstandsverzekering afgesloten? Informeer dan bij jouw verzekeraar of mediation wordt vergoed.

Wil je meer weten?

We horen graag van je! Stuur ons gerust je vraag of verzoek. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Neem direct contact op

Onze arbeidsmediators

De volgende Masters bieden arbeidsmediation aan:

Meer weten?

Heb je een vraag of wil je meer informatie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.